Rungonmuokkaus

Rungonmuokkaus 80€

Teemme rungonmuokkauksia kaikkiin muovirunkoisiin muokattaviin satuloihin.

Kiefferin (vuodesta -92), Prestigen, Ordo Equesterin, Pfiffin ja Teknan leveydet muokkaamme valmistajien hyväksymillä muokkauslaitteilla. Oikein tehtynä muokkaus ei voi vahingoittaa satulan runkoa. Prestigen leveyttä voi säätää maksimissaan 2cm kapeammaksi tai leveämmäksi, mutta Kiefferin leveyttä voi säätää enemmän. Joitain Pfiffin malleja voi muokata kerran 2cm leveämmäksi tai kapeammaksi siten, että takuu pysyy voimassa.

Sovi satulan lähetyksestä aina etukäteen, jotta tiedämme varata muokkaukselle aikaa. Satulan voi lähettää postin kautta ovelle-pakettina tai asiakaspalautuksena, jolloin postikulun voi maksaa https://www.satulasoppi.fi/tuote/postikulut. Muokkaus vie aikaa vähintään 1vrk/1cm. Runko saattaa palautua takaisin varsinkin silloin kun muokkaustarve on suurempi, joten siksi teemme muokkauksen vähitellen ja tarpeen mukaan voimme muokata satulaa jopa 1-2 viikkoa. Palautumisriskin vuoksi käytämme yhtä paljon aikaa myös Kiefferin Exclusive-runkoihin.

Muihin runkoihin, esim. Cliff Barnsby, Supreme, Rossner, teemme 1-2cm muokkauksia.

Jos et osaa arvioida itse muokkaustarvetta, satulan mukana voi lähettää esim. jäykällä rautalangalla otetun mallin hevosen selästä. Rautalanka taivutetaan sään molemmin puolin lavan taakse, siihen mihin satulan etukaari asettuu, ja malli piirretään paperille. Lisäksi voi ottaa kuvat hevosen seistessä tasaisella alustalla siten, että satula on ilman huopaa selässä ja vyö kunnolla kiinni. Kuvat olisi hyvä ottaa ainakin suoraan sivusta siten, että koko hevonen ja satula näkyvät, sekä etuviistosta näyttäen säkätilan ja etukaaren kohdan.

Jos muokkauksen jälkeen huomaat, että leveyttä pitäisikin vielä muuttaa suuntaan tai toiseen, niin korjausmuokkaus sisältyy hintaan vielä kahden viikon sisällä, vaikka olisit itse arvioinut tarvittavan senttimäärän väärin! Jos satula lähetetään meille, postikulut 15 euroa / suunta laskutetaan.

Huom. Oikea leveys ei takaa satulan muuta istuvuutta! Rungon ja toppausten mallin pitää olla selkään sopivat ennen kuin muokkausta kannattaa harkita. Pehmeät toppaukset saattavat myös painua satulaa levitettäessä etukaaren kohdalta. Sen vuoksi runko olisi hyvä muokata ennen toppausta, jos satula vaatii myös toppausten vaihdon.