Satula-auto

Satulasopin Heli ei toistaiseksi tee sovituksia! Kysy sovitusta Annelta: satulapalvelut.fi

Lähetäthän hyvissä ajoin ennen sovitusta sähköpostiin satulasoppi@gmail.com seuraavat tiedot:

Nimi, osoite ja puhelinnumero:
Tallin osoite, jos eri:
Mihin aikaan pääset tallille ja mikä olisi toivotuin sovitusaika:
Hevosen nimi, rotu ja ikä:
Haetaan estesatulaa / yleissatulaa / koulusatulaa
Hintaluokka (huom! kalliimpia ei sitten välttämättä ole mukana):
Hevosen leveys: kapea / normaali / leveähkö / leveä / x-leveä
Sään malli: korkea / normaali / matala
Selän malli: kaareva / hieman kaareva / melko suora / suora
Toivottu istuinkoko:
Nyt käytössä oleva satula ja sen istuvuus:
Väritoive (jos ehdoton):
Ongelmia satulan kanssa (esim. eteenvaluminen, vinous, lapakuopat):
Muita erityistoiveita (esim. isot polvituet, syvä istuin, merkkitoiveita):
Vaihdossa/välitykseen tuleva satula:
Haluan mukaan seuraavia tarvikkeita (tarvikkeista 10% alennus satulakaupan yhteydessä):

Jos et osaa kuvailla hevosen selkää, olisi siitä hyvä ottaa seuraavat kuvat hevosen seistessä tasaisella alustalla pää normaalissa asennossa ylhäällä: 1) suoraan sivusta 2) suoraan takaa (penkin päällä seisten) 3) etuviistosta 4) takaviistosta. Jos haluat antaa satulan vaihdossa ja haluat siitä hinta-arvion etukäteen, lähetä myös siitä tiedot ja kuvat sähköpostitse. Välitykseen tulevista satuloista voidaan lähettää etukäteen välityssopimus, jonka voi antaa valmiiksi täytettynä sovittajan mukaan.

Satulaa etsitään asiakkaan toiveet huomioiden. Jos sopivaa satulaa ei löydykään, sovittaja voi ottaa hevosesta mitan, ja voimme auttaa sopivan satulan etsinnässä myöhemmin. Satula-auton (tai asiakkaan omia) satuloita voidaan myös tarvittaessa topata tai muokata sopivaksi. Asiakas voi myös tilata Frank Bainesin satulan mittojen mukaan.

Satulansovittaja ottaa sovitusmaksun 20 euroa sekä kilometrikorvaukset 0,50€/km jaettuna kaikkien asiakkaiden kesken.  Minimiveloitus sovituksesta on 40 euroa ja yleensä kulut jäävät 40-60 euroon per asiakas pidemmilläkin reissuilla. Sovitusmaksu ilmoitetaan, kun asiakkaiden määrä ja reitti on selvillä, ja ilmoittautumisen voi vahvistaa silloin. Jos asiakkaalla on yläraja sovitusmaksulle, siitä on hyvä ilmoittaa etukäteen, jotta tiedetään missä tilanteessa asiakas jättäytyykin reitiltä pois. Jos asiakas peruu sovituksen edeltävänä päivänä, veloitetaan häneltä lasketut kilometrikorvaukset, koska ne on ehditty jo sopia muiden asiakkaiden kanssa.

Satulansovitukseen on hyvä varata aikaa n. tunti. Kannattaa kuitenkin varautua aikataulun muutoksiin, sillä varsinkin pidemmillä reissuilla aikataulu saattaa venyä. Hevosen tulisi olla valmiiksi harjattu, mahdolliset suojat jalassa sekä ratsastajan asianmukaisesti varustautunut koeratsastamaan satulat, ettei sovittajan tarvitse turhaan odotella. Jos samalla tallilla on useampia hevosia, niille voidaan sovittaa ensin sopivat satulat tallissa ja tämän jälkeen kokeilla vaihtoehdot selästä samaan aikaan. Satulat kokeillaan reippaasti kaikissa askellajeissa. Olisi toivottavaa, että asiakas varaisi sovituksen jälkeen (tai viimeistään seuraavana päivänä) vielä aikaa valitun satulan kunnolliseen kokeiluun.

Sovittaja sovittaa tietysti satulat parhaansa mukaan, mutta joskus satula saattaakin osoittautua joltain osin epäsopivaksi vasta kunnollisessa treenissä. Jos asiakas huomaakin, että satula ei sovikaan hyvin hänelle tai hevoselle, satulan voi vielä palauttaa omalla kustannuksella postin kautta tai tuomalla sen liikkeeseen viikon sisällä sovituksesta. Tästä kannattaa olla heti yhteydessä Satulasoppiin. Jos satulaan on tullut jälkiä, niin niistä voidaan sopia korvaus – kannattaa siis huolehtia satulan kunnosta ainakin viikko sovituksen jälkeen!

Ostaja voi halutessaan näyttää satulan kenelle tahansa valitsemalleen asiantuntijalle ja tarvittaessa voidaan sopia sovitusajasta, jos esimerkiksi valmentaja ei pääse aiemmin katsomaan satulaa. Sovitusaika on 1 viikko ja ellei pidemmästä sovituksesta sovita erikseen, sovitusmaksu tämän jälkeen 5€/vrk.

Satulan voi maksaa pankkikortilla tai käteisellä. Pelkän satulansovituksen laskutuslisä 5€. Jos asiakas haluaa maksaa osamaksulla 1-3 erässä (kulut 10€/erä), 1. erä maksetaan sovitustilanteessa. Jos asiakas haluaa hakea Nordean nettiluottoa ja maksaa siten useammassa erässä, on asiasta oltava yhteydessä Satulasoppiin ennen sovitusreissua.

Sovitusmaksu ja km-kulut ovat korvaus satulansovittajalle hänen tekemästään työstä. Satulasoppi ei hyvitä tätä korvausta asiakkaalle sovitukseen liittyvässä reklamaatio-tilanteessa, vaan tästä on neuvoteltava suoraan itse sovittajan kanssa. Satulasoppi ei myöskään vastaa satuloiden käytöstä aiheutuneista välillistä vahingoista.