Satuloita sovitukseen

Satuloiden lähetys

Lähetämme satulat sovitukseen vain postin kautta.

Satuloita voi tilata sovitukseen täysi-ikäinen henkilö, jolla on luottotiedot kunnossa.

Satuloiden tilaus sovitukseen

Kun klikkaat satulan kohdalla ”Tilaa sovitukseen”, satula lisätään sovituskoriin. Sovituskoriin voit lisätä maksimissaan kolme satulaa. Sovituskori-sivulla täydennät vain yhteystietosi ja hyväksyt sovitusehdot.
Sivuilla näkyvät myymättä olevat satulat, mutta satula saattaa olla sovituksessa. Ilmoitamme tilauksesi jälkeen ovatko kaikki satulat heti lähetettävissä sovitukseen, vai pitääkö jotain malleista jäädä vielä odottamaan.

Sovitusmaksu

Epäsopivat satulat palautetaan asiakaspalautuksena samassa lähetyksessä.
Sovitusmaksu sisältää edestakaiset postikulut:
1 satula: 30€ (15€ hyvitetään satulan hinnasta, jos ei tule palautuslähetystä)
2 satulaa: 40€
(3 satulaa: 50€ vain jos mahtuvat samaan pakettiin, kolme koulusatulaa ei mahdu)
Lännensatula: 40€

Sovitusmaksun maksaminen

Tilauksen jälkeen varmistamme, että kaikki satulat ovat lähetettävissä – älä maksa sovitusmaksua heti, jos satula onkin sovituksessa! Voit maksaa sovitusmaksun verkkosivuillamme: Sovitusmaksu
ja valitsemalla maksutavaksi checkoutin, jolloin ei tule postiennakko-lisää. Voimme myös lähettää tarvittaessa laskun, jolloin summaan lisätään 5€ laskutuslisä.

Satuloiden palautus

Epäsopivat satulat palautetaan asiakaspalautuksena tavallisena pakettina (ilman särkyvänä-erilliskäsittelyä). 17.9.2019 alkaen palautukset vain postin kautta! Asiakaspalautustunnus postiin: 627796. Paketti max 60x60x100cm ja ympärysmitta alle 200cm.

Normaali sovitusaika on viikko lähetyksen noutamisesta. Jos tarvitset lisäaikaa, tästä on sovittava erikseen. Lisävuorokaudet ilman sopimista 5€/vrk.

Satulan maksaminen

Ilmoita Satulasoppiin, jos joku satuloista on sopiva, niin lähetämme laskun tai voit maksaa satulan verkkokaupan kautta.
Satula on Satulasopin omistuksessa, kunnes se on kokonaan maksettu. Jos satula sopii, sitä ei tarvitse lähettää takaisin, mutta sitä ei pidä ottaa normaaliin käyttöön ennen maksua tai osamaksusopimuksen tekoa. Satulaa ei myöskään saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle ennen maksua. Jos satula jää maksamatta, tulemme vaatimaan sen palautusta ja korvauksen 5€/vrk sovitusajalta. Jos satulaa ei pyynnöistä huolimatta palauteta, tulemme tekemään tarvittaessa rikosilmoituksen.

Satuloiden nouto sovitukseen

Voit hakea satuloita maksutta sovitettavaksi Muuramesta, 16km Jyväskylästä Tampereen suuntaan, mutta soita ja sovi asiasta etukäteen. Saatamme olla sovitusreissulla tai haluamasi mallit saattavat olla jo sovituksessa. Sovitusaika on 1 viikko ja tämän jälkeen sovitusmaksu 5€/vrk, ellei muuta ole sovittu. Jos haet sovitukseen useamman mallin, toivomme nopeampaa palautusta, jotta saamme satuloita taas seuraaville asiakkaille. Luethan myös alla olevat sovitusohjeet.

Jalustinhihnojen käyttö sovituksessa

Lähes kaikkiin malleihin saa laitettua jalustinhihnat siiven alta, jolloin siipiin ei tule sovituksessa jälkiä. Jos satula on käytetty ja hihnoja ei saa siiven alta, voit käyttää hyväkuntoisia ja pehmeitä jalustinhihnoja siiven päällä. Uusiin tai hyvin vähän käytettyihin satuloihin jalustinhihnat saa laittaa vain siiven alta. Varsinkin huonolaatuisista jalustinhihnoista saattaa tulla isot kulumajäljet jo yhdestä ratsastuskerrasta.

Sovitusohjeet

Noudathan lisäksi seuraavia ohjeita sovittaessasi satulaa:

  • Käytä satulavyötä, jossa on rullasoljet.
  • Vältä vetoketjullisia saappaita ja muita varusteita, jotka saattaisivat naarmuttaa satulan siipiä.
  • Älä liu’u satulaa pitkin alas selästä, jolloin esimerkiksi takin vetoketju saattaa tehdä naarmuja.
  • Säilytä satulaa satulahuovan tai muun pehmusteen päällä siten, ettei toppauksiin jää telineestä jälkiä.
  • Älä laske satulaa esim. tallin betonilattialle takakaari seinää vasten, jolloin satulan etureuna kärsii.
  • Älä säilytä satulaa tilassa, johon pääsee kissoja.
  • Jos satula on likaantunut sovituksessa, puhdistathan sen ennen lähettämistä takaisin. Älä kuitenkaan pakkaa satulaa kosteana.
  • Pakkaa satula samalla tavalla kuten se oli lähetettykin. Etu- ja takakaaren alla pitää olla pehmustetta, etteivät ne hankaannu laatikon pintaa vasten.
  • Jos sait satulan mukana sovitukseen etukaaria, vaihdathan takaisin sen etukaaren, joka satulassa oli valmiina. Etukaaren vaihdosta veloitamme 20€.

Huom! Sovittaja on velvollinen korvaamaan satulaan mahdollisesti tulleet merkittävät vauriot, kulumajäljet tai naarmut.

Satulan pakkaaminen ja palautus sovituksesta

Satulat on lähetettävä kuljetuksen kestävässä laatikossa, pohjassa on hyvä olla kaksinkertainen teippi. Laatikon tulisi olla tarpeeksi iso, ettei siipiä tarvitse taittaa, mutta ei kuitenkaan niin iso, että satula pääsee heilumaan paljon laatikon sisällä. Etu- ja takakaaren alla pitää olla pehmustetta, etteivät ne hankaannu laatikon pintaa vasten. Jos satulassa ei ole suojusta, pehmustetta tulisi olla koko satulan ympäri. Jos samassa laatikossa on useampi satula, katsothan että myös satuloiden välissä on pehmustetta, ettei toisen satulan takakaari paina toisen toppauksiin lommoa. Jos lähetät satulan asiakaspalautuksena, lähetys kuuluu Satulasopin kuljetusvakuutukseen, ja voit maksaa lähetyskulut tästä: www.satulasoppi.fi/tuote/postikulut (huom. jos satula on lähetetty teille sovitukseen, sovitusmaksuun sisältyy edestakaiset rahtikulut). Jos haluat maksaa itse lähetyksen, toivoisimme lähetystä Postin kautta ovelle-pakettina Satulasopin osoitteeseen: Satulasoppi Oy, Pyyppöläntie 219, 40950 Muurame, 0504678964.